Bearbejdning

Min veninde spurgte for nyligt, om jeg gik på Instagram med min historie for at bearbejde noget. Mange spørger, om jeg skrev min bog for at bearbejde noget. “Var det terapeutisk at skrive bogen?” Nej. Det var terapeutisk at gå i terapi. Og jeg har kun skrevet et udkast til en bog. Den ligger på forlag, fordi jeg blev sagt god for af to forfattere, jeg kender. Men det er kun et udkast.
Jeg er færdig med den del af min personlige udvikling. På den anden side af det, som man så klistret kalder det. Hvis ikke jeg var, havde jeg ikke selvdokumenteret på den her måde. Så modig er jeg faktisk ikke. Jeg forestiller mig, at hvis jeg nogensinde skulle begynde at drikke igen, ville jeg gå af Instagram, under radaren, under jorden. Ærligt. Måske ville jeg overraske mig selv og vise den grimme side frem. Men det ville undre mig ud fra det, jeg kender til mig. Jeg ville ønske, jeg var så meget i zen omkring mig selv, at I ved, “det gør vi da bare.” Men, I ville højst sandsynligt ikke høre fra mig. Jeg bakser stadig med mine perfektionistiske tendenser. Facaden og alt det. I hører fra mig nu, hvor jeg står på vinder-siden af historien. Det er et nemt sted at kæfte op fra. Men det er det, jeg kan. Og det er det, det handler om. Jeg voksede op i en tys-tys og ting-under-gulvtæppet-kultur, og jeg magter det ikke længere. Eller nærmere, jeg håndterer det ikke særligt godt. Jeg får lyst til at sige ting, der overskrider folks komfortzone som et menneskeliggjort Tourettes syndrom. Får lyst. Som i, kan godt styre mig. Men det er ikke godt for nogen, tror jeg ikke. Det der med ikke at føle, det er OK at sige ting, som de er. Lad os (eller: mig, no pressure – I andre behøves jo ikke) sige ting højt. Så de piger, der findes derude i dag og drikker for at komme igennem dagen, ikke skammer sig så meget. Alkoholen er modstander nok i sig selv.
Jeg er stadig frustreret over, at hver tredje alkoholafhængige dansker er kvinde, og at der ikke er nogen, der siger noget. Så nu siger jeg ting højt. Derfor bogen. Og derfor Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *