Mit

For ikke særligt længe siden sagde min veninde noget virkeligt klogt. Jeg var ude at gå en tur sent om aftenen og talte med hende i telefonen. Jeg gik i cirkler på stierne langs rækkehusene, mens hun stod i haven hjemme hos sin søster og røg cigaretter. Hun havde spurgt, hvordan det gik, og jeg fortalte hende, at jeg glædede mig til forhåbentlig en dag snart at få løn for mit arbejde og ikke længere arbejde gratis. Ikke at det havde så meget med den ekstra indtægt at gøre. Det handlede mere om, at jeg selv ville tjene mine penge. Jeg har aldrig fundet ro med at få dem. Selv om jeg godt ved, det er noget, vi i sidste ende giver hinanden. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle forklare, hvilken følelse jeg glædede mig til at få. Og så sagde hun, “ja, så får du dit eget liv. Så er det ligesom dit igen.” Det var LIGE præcis det. Jeg glæder mig til at få mit helt eget liv, som jeg tjener penge til, som jeg selv sørger for, eller hvor jeg sørger for mig selv. Så jeg kan gå rundt med en rank ryg og en vished om, at det er godt nok, det jeg kan. At jeg kan bruges til noget, at andre kan smide nogle penge efter det, at de gider det, vil ha’ det. Så det er mig, der bestemmer og sætter retningen. Så jeg får mit eget liv. I mine egne hænder. Det kan godt være, der kun giver mening for mig. Jeg synes, det lyder overflødigt, når jeg skriver det. At det skulle betyde så meget. Men det gør det. Jeg kommer til at få den vildeste optur, den dag jeg træder ud af supplerende dagpenge-systemet og skridter ind i mit eget liv. Mit helt eget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *