Skønlitteratur

Jeg kan ikke koncentrere mig om at læse bog, og jeg er begyndt at synes, at det behøves jeg heller ikke. Logik for børnehaveklassebørn, måske. Men ikke for mig. Alt for mange år er gået med at tro, jeg skulle præstere en masse ting for at fortjene andre ting. En af de ting var at læse mange bøger, noget jeg altid har elsket at gøre, men som på et tidspunkt gled over i et præstationsræs, jeg godt nok kun selv fulgte med i, men glæden sivede ud af det. Det betyder, at i dag skal jeg virkelig være forsigtig med ikke at presse mig selv til at læse, sådan at jeg kan passe på min læselyst, og lige nu kan jeg ikke koncentrere mig om det. Så skal jeg ikke tvinge mig selv til at “slappe af og være offline med at læse bog.” Jeg har beskæftiget mine tanker med en anden bog hele dagen, og jeg gider ikke mere nu. Jeg tænker, det må være sundt for mig at slække på krav til mig selv, men det føles provokerende på mig at lade bogen ligge. Som om, jeg går imod noget jeg skal, for at være mig. Det er først nu, efter jeg skrev den sidste linje, jeg virkelig kan mærke, det er rigtigt ikke at læse. For faktisk skal jeg ikke en skid for at være mig. Ingenting. Jeg er bare mig. Og det ved jeg jo godt, men jeg glemmer det hver dag. Næsten hver dag. At det er nok. At jeg ikke skal ting.
Så nu er jeg også begyndt at tænke, at jeg heller ikke behøves hele-pisse tiden at være afklaret med aldrig at drikke alkohol. I morgen tager jeg på date. Det er lørdag aften på en jazz bar, og jeg skal ikke drikke alkohol. Det behøves jeg ikke være afklaret med. For i virkeligheden ærger det mig lidt. Og lige nu jeg er lidt ligeglad med, at det er det bedste for mig på den lange bane. For det var fanemig hyggeligt, dengang jeg stadig kunne drikke rødvin og lytte til jazz og være på date. Altså før, det gik helt i ged. Det bliver stadig hyggeligt i morgen. Jeg glæder mig. Og det kommer ikke til at tage noget fra date-oplevelsen, at jeg er ædru. Tværtimod, den bliver bedre af det. Men jeg behøves ikke altid have armene over hovedet over det. Så, det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *